PALLAKSEN PÖLLÖT

Pallaksen Pöllöt on hiihtokoulu, joka toimii suurella sydämellä ja ammattitaidolla yhdellä Suomen upeimmista tunturialueista Pallaksella. Noin kahdenkymmenen hiihdonopettajan, "pöllön", tominta-alue käsittää avotunturin, tykkylumiset metsät ja ruskan värjäämät suot.

 

Pallaksen Pöllöt järjestävät vapaalaskuretkiä vahvaa aluetuntemusta hyödyntäen  parhaille laskulumille useilla eri välineillä, suuntaavat maastohiihtoretkille sään huomioon ottaen latujen ulkopuolelle tunturiin ja vievät Pallaksen vieraat kauneimmille ruskaretkille. Iltaisin he isännöivät vieraiden toiveiden mukaan lettuiltaa tai vaikkapa kuutamohiihtoa.

 

Pöllöihin eivät kuulu vain hiihdonopettajat, vaan sen siipien alle lukeutuvat myös he, jotka kokevat löytävänsä Pallakselta ainutlaatuisen elämäntavan.

VAPAALASKU

 

Pallas on vapaalaskun tunturiparatiisi. se tarjoaa lajia ensimmäistä kertaa kokeileville upeat ja henkeäsalpaavat maastot; lähestyminen helpoille ja sopivasti viettäville tasaisille seinämille voidaan tehdä hissiavustuksella. Kokeneemmille laskijoille pallas tarjoaa maastojen monipuolisuutta tunturikoivikoista usean kerron huiputtamiseen. tuntureilla alati muuttuvat kelit muokkaavat toimintaympäristöämme jatkuvasti ja niihin vastaaminen tekee pallaksella liikkumista ikimuistoista, upeaa ja erilaista.

vapaalaskuretkillämme tavoitteenamme on viedä laskijat tunturiin elämysten lähteille ja parhaimpien lumien äärelle. lumiturvallisuus ja kansallispuistossa kulkeminen sekä tunturiolosuhteissa retkeily on tärkeä osa retkiämme.

Pöllöiltä voit varata oppaan tunturiin puoleksi päiväksi hissioffareille tai retkelle näyttämään aidot takamaastojen helmet.

TUNTURIHIIHTO

 

Meillä Pallaksella ei hiihtämisessä lasketa niinkään kilometrejä vaan elämyksiä. Missiomme on viedä vieraamme latujen ulkopuolelle, paikkoihin joihin muuten ei tulisi lähdettyä. Jos sää sallii, valitsemme kohteen todennäköisesti avotunturista - lumipyryssä saatamme suunnata alemmas upeisiin ikimetsiimme.

Retket ovat tarkoitettu kaikille - pöllöt ottavat huomioon aina retkelle lähtevät hiihtäjät. suuntamme on tavoitteellinen, mutta pääasiassa saavutettavissa. Huolimatta kohteesta, matka itsessään on tunturihiihdon ydin.

Mielestämme Pallaksella ei ole liian huonoa keliä lähteä hiihtämään. Niin aurinkoinen kuin pyryinen luontokin yllättää takuuvarmasti. Retkillämme ei vaadita teräskanttisia suksia, vaan normaalit latuhiihtosukset ovat riittävät. Varastosta mahdollisesti löytyvät suurisompaiset sauvat kannattaa kuitenkin napata mukaan.