Juuso Holstein

Pöllöjen nuorin jäsen - pöllöjen vetäjä mutta mahdollisesti myös ikuinen untuvikko - on käytännössä kasvanut Pallaksella pulloposkisesta pojasta mieheksi, tai ainakin miehenaluksi. Juuson sydän sykkii vahvasti tuntureille ja hotellissa vieraileville ihmisille. Koti on siellä missä sydänkin, joten eiköhän pojan koti löydy joko hotellin pienestä muutaman neliön kokoisesta kopista tai tunturien koskemattomilta hangilta.

TEEMU KOIVISTO
Teemu on antanut vuosien saatossa Pallakselle paljon, mutta kuten muidenkin pöllöjen osalta voisi varmasti väittää, Pallas on antanut Teemulle vieläkin enemmän. Mies on nähnyt maailman eri kolkkia useasta näkökulmasta, mutta palaa aina puuttomille tuntureille. Tämä on ehkä johtanut siihen, ettei Teemu vain näe Pallasta vaan kokee sen aidosti.


 

Olli Kervinen

Olli pitää itseään pöllöporukan komeimpana ja miksei pitäisi, onhan savolaisilla tunnetusti hyvä itsetunto. Samaan aikaan on sanottava, että Olli on kuin yksi parhaista viineistä. Hersyvä, makea, viileä, yleensä punainen ja oikeassa seurassa nautittuna jopa hyvin pidetty. Olli taitaa retken kuin retken, eikä unohda huumoria hetkeksikään!

kaisa kaján

Voi herranen aika mikä nainen! Kaisa on viiimeisen parin vuoden aikana tutustunut Pallaksen ja Pöllöjen elämään niin suurella intensiteetillä, että edes vajaa 1000 kilometria kodin ja tunturin välillä ei estä naista hiihtämästä Pallaksella. Jokainen tunturi tarvitsee oman Kaisan piristämään ja innostamaan koko joukkoa!

Pekka Hermiö

Yksi kokeneimmista pöllöistä, Pekka-pöllö, on tunturissa jo käsite. Pekka on vuosien saatossa kiertänyt metsät niin Jeriksen kuin Pallaksenkin puolelta. Jos hän ei ole maastossa sukset jalassa, saattaa hän olla tulkitsemassa tulkitsemassa Lumiperhosta hotellin ravintolassa.

Heikki Näätänen

Rauhallisen pöllön sisällä roihuaa suksimiehen sammumaton palo, joka useimmiten näkyy poikamaisena leikittelynä tai uteliaisuutena. Intohimo lajiin ja Pallakseen on viennyt miehen mukanaan ja sittemmin maine tunturissa on kasvanut vauhdilla. Lempinimikin on saanut uuden upean liitteen, "parrutanssi-Puksu"

Tommi Kivimäki
Tommista ei ikinä tiedä millä autolla mies Pallakselle saapuu tai milloin hän lähtee aamuyöllä vastaanottaman tuoreinta perheenjäsentä Tampereelle. Muuta arvoituksellisuutta Tommista onkin hankalampi löytää, nimittäin maastossa hän luotsaa retkueen määränpäähän navigaattorin tavoin ja rinteessä kanttaa suksea juuri kun miestä itseään huvittaa. Eikä hetkeäkään kannata epäillä etteikö Tommin tavoite hiihtää Lapponia-hiihtoviikko vielä joskus toteutuisi. Pöllön luonteinen.


 

 

Timo Meuronen

Toiset elävät moottoripyöräilystä ja kuntoilusta, Timppa telemarkista ja kokiksesta. Timpan voi bongata tunturista parhaiten vapun ja pääsiäisen tienoilla, jolloin polkkatukkaisen tamperelainen istunee kaakao kädessä Romanssin terassilla tai tunnelmoi tellukäännöksiä Vatikurussa.

Juha Puustinen

Tamperelaistunut Juha jättää harvan kylmäksi. Yksi pöllöjoukkueen vahvimmista saa suksen kantille ja on oiva laduntekijä metsässä. Juhalla on homma hallussa tilanteessa kuin tilanteessa eikä pakka pääse hajoamaan vaikka miestä vähän hiillostaisikin. Äläkä käsitä väärin etteikö Juhalta tunnetta löytyisi. Kyllä löytyy.

SAULI HERVA
Sakessa on enemmän puolia kuin rubiikinkuutiossa. Yhdeltä puolelta mies on ainutlaatuisen taitava luonnossaliikkuja, toiselta puolelta ultrahiihtäjä. Välillä mies eksyttää kaikki ympärilläolijat ajattomien tarinoiden lumoon, joskus hän vie välineiden analyyttiseen maailmaan. Kovakuntoisen valokuvaajan liikkeistä ei voi olla varma, ennen kuin valkoinen Lantikka kaartaa pihaan. Oman elämänsä sankari, yleisesti hieno mies.

MATTI PUTTONEN
”Suuri sydän - leveä hymy” on kuvaus Pallaksen Pöllöjen perusominaisuudesta, mutta Mattiin se istuu istuu erityisen hyvin. Loppumattomasta hymystä voi kuka tahansa Pallaksella vieraileva ammentaa voimaa. Tosin, antaa Matti oppeja myös tukan föönaamiseenkin. Papiliotit päähän ja menoksi? Ei nyt aivan, mutta olitpa sitten mies tai nainen, Matti ei ikinä jätä sinua huomiotta. Semmonen mies se.

ARTO HÄMÄLÄINEN

Sanotaan, että miehet jotka pitävät veneilystä osaavat kellua myös lumen päällä suksilla. Savolaisen rauhallisuuden, tyyneyden ja viekkauden perimätietoa jakava Arto liikkuu tunturissa suurella sydämellä ja aidolla läsnäololla. Onneksi mies vierailee Pallaksella varsin tiheään.

TOPI KILJUNEN

Paikoitellen pöllöjen elämä on rentoa liitelyä tunturien puuterihangilla ja pienistä merkityksellisistä hetkistä täysillä nauttimista. Topi on yksi niistä, kuka taitaa tämän kaiken ihastuttavan hyvin. Pilkkeen miehen silmäkulmassa näkee heti ensitapaamisessa ja paikoitellen lapsenmielinenkin into tarttuu ympärillä hiihtäviin Pallaksen kävijöihin takuu varmasti. Kitara kädessä tekee Topista entistä suuremman herrasmiehen ja upean, aidon sekä läsnäolevan Pallaksen Pöllön.

ILPO NURMINEN
Ipi on yksi harvoista pöllöistä, kenestä on tehty keramiikkaveistos. Miehen persoona on jäänyt useiden Pallaksen kävijöiden mieleen, sillä ystävällisempää ja ihmisläheisempää henkilöä on hankala tunturista löytää. Rinteessä Ipi on tullut tutuksi esimerkiksi mono-skin innoittajana, merellä surffaajana sekä golfkentillä kisamiehenä.

HARRI JOKELA
Vaikka Harrin jalkojen alla natiseekin yleensä Tahkon lumi, mies elää ja hengittää Pallasta. Myös hänen alter egonsa, Oiva Tela, on tehnyt ensiesiintymisen samaisessa tunturikehdossa jättäen jokaiseen vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.
Harri ei ole missään nimessä sokaistunut lumen hohdosta, vaan punatakkisen ”lähes savolaisen” voi bongata myös syksyn ruskaretkiltä.

Suomelan jaska

Oletko koskaan huomannut, että nyt puhut ikinuorelle? Jaskassa kohtaavat niin uskomaton kunnioitus, vuosikymmenten kokemus, hersyvä huumori, elämän ilo kuin ainutlaatuinen välittäminenkin. Tästä miehestä muut pöllöt ammentavat oppejaan sekä Pallaksen  henkeä. Yhdessä Jaskan kanssa kaikki pöllöt katsovat taivaanrantaan.

MARKO MYKKÄNEN
Markossa on kaikki kohdillaan. Mies osaa laulaa ja soittaa kitaraa vaikka ilman käsiä, laskea, hiihtää, liikkua Pallaksen maastoissa kuin poro konsanaan ja kaiken lisäksi Marko vielä näyttää rokkarilta. Babyface-pöllöt kateellisina katsovat Markon miehekkäitä viiksiä. Sopivaan rouheuteen yhdistyy vielä miehekäs pehmeys ja hyväsydämisyys.

HEIDI SIIRA

Tunturissa elelevät nauttivat elämästä pääsääntöisesti enemmän. Pohjoisessa jo pitkään asustelleelle naiselle tunturihiihdosta on tullut Ruotsin suurtuntureilla jo tapa vaeltaa ja Suomen talvinen luonto ja pohjoisen maastot tarkoittavat samalla intohimoa, iloa, elämää ja henkilökohtaisuutta. Tunturit vastaavat kuin sinne huutaa - siksi on ilo saada Heidi osaksi pöllöjä ja oppaaksi Pallaksen upeille tuntureille.

Erkko-Juhani Mäkelä

Erkko on täysverinen Salon lahja Ylä-Savon lumilautailulle. Gasellin kroppa ja leijonan lantio kantaa myös nimeä Pöljin Pallaksen Pöllö. Tämä toki täysin omaa syytä, löytyyhän herran kotipitäjä tätä nykyä Pöljän kylästä Savon perukoilta. Alppihiihdon Pohjois-Savon evankelista on tunnettu suksimies ja malttamaton luonnossakulkija koiran kanssa. Niin kauan kuin koiran tai isännän kunto kestää...

 

EIJA SAVIKKO
Eija on yksi tunnetuimpia pöllöjä. Kunniakkaasti vuosikymmeniä pöllöjä luotsannut nainen hankkii tätä nykyään rusketuksensa Espanjan auringosta ja Pallaksen keväthangilta. Eijan suksikin luistaa yhä tuntureilla erityisen hyvin, sillä kunniapöllönä naisen suksia voitelevat mihin tahansa kellon aikaan rivipöllöt...

KARI LIUKKUNEN
Rakkautta tuntureita kohtaan tunnustava Kari on Pallaksella varsin tunnettu myös viinilähettiläänä ja kulinaristina. Useampana vuonna mies on kerojen kautta hiihdättänyt tunturiparatiisista nauttivia ulkotulille tai kotasavuille. Yhden illan jälkeen ei tyytyväinen herrasmies lepää, vaan suuntaa jälleen seuraavana aamuna uusille tuntureille ja antimille!


 

JYRKI SYVÄNIEMI

Jyrki on Pöllöjen pohjoisin mies. Ja samalla yksi uusimmista rekrytoinneista. Tämä ei tosin näy Jykän askelissa millään tavalla, sillä mies on ottanut hotellin käytävät ja rinteet haltuun aidon pöllön elkein. Toinen selkeä aidon pöllön ele on parkkeerata matkailuauto hotellin pihalle toukokuussa ja suunnata omalle lumileirille tunturiin. Tieto siitä hiihdetäänkö vai tetsataanko näillä leireillä, jää vain osallistujien huulille.

 

HEIKKI MIETTINEN
Heikki on kiertänyt hiihtokouluja niin pitkä- kuin lyhyttukkaisenakin. Nykyään hieman lyhyempää lookia pitävä savolainen on ”sille päälle” sattuessaan lupsakka, vaikkakin välillä hieman vaikeasti ymmärretävä. Vastuu taitaa olla kulijalla tässäkin tapauksessa. Jos Heikkiä ei tunnista etupuolelta (tätäkin on joskus tapahtunut), kannattaa kypärän takaosasta etsiä häntää. Nimimerkillä häntä-Heikki on osuutta asiaan.
 

TIIA TÖRRÖ

Se oli se ensimmäinen kerta, kun Tiia astui sisään Pallaksen ovista ja tunturi muuttui kertalaakista iloisemmaksi, elämänmyönteisemmäksi ja joogaavammaksi. Tunturissa naisen kunto kestää vaikka kaikkien kerojen huiputtamisen etelästä pohjoiseen, mutta aina silloin tällöin täyslaidallinen naurua saattaa nostattaa onnenkyyneleen silmäkulmaan - sillä taivaanrantaan aukeavan tunturimaiseman edessä naisen jalat meinaavat yksinkertaisesti loppua kantamasta.