PIENEN JA TUNTUREITA RAKASTAVAN HIIHTOKOULUN ISO ASIA

VALINNAN

PERUSTEET

PALKINNON

TAUSTAA

TÄSTÄ

TULEVAISUUTEEN

TARINA

1930-LUKU

1965

NAISET ALOITTIVAT HIIHTOKURSSIT PALLAKSELLA KAARINA KARIN JOHDOLLA. LOPUTTOMIA UMPIHANKIA SIIHEN AIKAAN TÄYSIN AINUTLAATUISELLA SIJAINNILLA. HIIHTOPERINTEEN SYNTY JA TUNTURIHIIHDON OPETTAMISEN ALKUTAIVAL.

AMPPA HEINONEN YHDESSÄ USEIDEN SUKSIMIESTEN KANSSA SAI KUTSUN SILLOISELTA HOTELLINJOHTAJALTA JÄRJESTÄÄ HIIHDONOPETUS PALLAKSELLA. SYNTYI HIIHTOKOULU MUSTAT ENKELIT.

1969

MUSTAT ENKELIT PÄIVITETTIIN PALLAKSEN PÖLLÖIKSI

1970-1990

PALLAS OLI VUOSIKYMMENET SUOMEN HIIHTOMATKAILUN HUIPULLA. SUOMEN HUIPPUARTISTIT SAIVAT HOTELLIN PURSUAMAAN MATKAILIJOISTA. PÖLLÖT RAKENSIVAT YHDESSÄ HOTELLIN KANSSA MAAILMAA, JOSTA TULI ULKOILMAILUN KÄSITE.

1995

30 VUOTTA PALLAKSEN MAAILMAA JA UNELMIA. HYPÄTESSÄÄN PÖLLÖJEN PERÄSIMESTÄ AMPPA OLI ANTANUT PALLAKSEN PÖLLÖILLE SIELUN JA PERINNÖN, SAMALLA EIJA SAVIKKO OTTI PÖLLÖVASTUUN.

1997

PERTTI YLINIEMI JA NYKYISELTÄ NIMELTÄÄN LAPLAND HOTELS OSTIVAT PALLAKSEN HOTELLIN JA RINNETOIMINNAN. PÖLLÖT TULIVAT OSAKSI HOTELLIKETJUN MUONIOLAISIA JUURIA.

2015

PÖLLÖT OTTIVAT ENSIMMÄISEN ASKELEEN TAKAMAASTOKOULUTUKSEEN

2016

VUOSI, JOLLOIN PÖLLÖT UUSIVAT SULKANSA.

HIIHTOKOULUN STRATEGIA MUUTETTIIN TAKAMAASTOPAINOTTEISEKSI JA VIRALLINEN NIMI PÄIVITETTIIN ELÄMYSHIIHTOKOULUKSI. TAKAMAASTOHIIHTO TUOTTEISTETTIIN JA SEN MERKITYS NOSTETTIIN PÖLLÖJEN TÄRKEIMMÄKSI ELEMENTIKSI. ALOIMME OLLA MITÄ OLIMME AINA OLLEET.

2019

PALLAKSEN PÖLLÖT VALITTIIN ENSIMMÄISTÄ KERTAA HIIHTOKOULUN HISTORIASSA VUODEN HIIHTOKOULUKSI.

TUNTURIT JA AITO ELÄMÄNTYYLI ON TÄÄLLÄ.

VAPAA
LASKU
TUNTURI
HIIHTO
PALLAS
YHTEISÖ