top of page
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

TUNTURIEN UPEIMMAT KOHTEET

montell

nammalakuru

pöllöt suuntaavat usein retkillään tuntureiden itäpuolella sijaitsevalle vuontispirtille tai raattaman kylään. matkan varrella sijaitsee yksi alueen upeimmista kämpistä, motellin maja. sen rakennutti alunperin metsänhoitaja Justus Montell 1906, mutta Saksalaiset polttivat kämpän sodan aikana 1944. Paikalliset poromiehet rakensivat tilalle nykyisen, entistä vastaavan kämpän vuonna 1946.

Nammalakuru on pallaksen koetuimpia paikkoja, sillä sinne pääsee sekä tunturien yli kulkien tai hiihtäen alempana metsässä latu-uraa pitkin. hiihtoviikon huipennus on kuitenkin pöllöjen turvallinen retki avotunturin hohtavia hankia ja mäkiä mukaillen nammalan kämpälle. aitoa tunturihiihtoa uskomattomissa maisemissa - normaaleilla perinteisen tyylin hiihtovälineillä

rihmakuru

taivaskero

Rihmakuru on usein puhuttu, mutta harvoin koettu paikka. Retkeilyreitti sipaisee vain pientä osaa jylhistä rinteistä ja syvistä kurun pohjista. Vaikeakulkuisuuden takia pöllöt suuntaavat alueelle hankikelien saapuessa.

pallaksen alueen korkeimmalle kerolle johtaa kesäisin suosittu polku ja talvisin huiputus kuuluu monen pallaslaisen perinteisiin. Taivaskerolla sytytettiin oma olympiatuli vuonna 1952, josta on muistona kivinen laatta tunturin huipulla.

hotelli

kaikki pöllöjen retket lähtevät lapland hotel pallaksen pihalta. alueen paras starttipaikka mahdollistaa suunnistamisen umpihankimetsään, hillajängille tai tunturin huipulle vaikka hiihtohissillä. näin ollen paras reittivalinta tehdään aina läsnäolevan tunturisään mukaan.

eteläiset

tunturit

jeris

jerikselle pääsee montaa kautta, mutta yksi lapin suurimmista järvista on retkikohteena vailla vertaa. matkan varrella voidaan kiertää tykkylumimetsien, avotunturin tai mykistävien soiden kautta järven rannalla sijaitsevan savusaunan lauteille.

vaikka pallaksen tunturit monesti katsotaan alkavan hotellin pihasta ja jatkuvan hettaan asti, ei kannata unohtaa etelässä sijaitsevia lommol-, sammal- tai keimiötuntureita. Pöllöjen takataskusta löytyy usein paikkoja, joissa monikaan ei ole käynyt ja upeimmat niistä sijaitsevatkin juuri näillä alueilla. .

torassieppi

torassieppi on alueen olokselle johtavien latujen varressa. pöllöt toki harvoin pelkästään latuja torassieppiinkään hiihtävät, vaan löytävät matkalta usein jerisjoen saukot tai läntisen vuontisjärven laajat selät. 

montell

Anchor 1
bottom of page